Pentru că nu știu care îmi este prenumele mulți oameni îmi spun Mircearadu pe care-l rostesc fără pauză de parcă ar fi un singur nume ceva mai lung. Sunt născut în București și am copilărit în două cartiere rău famate pe-atunci Colentina și zona Gării de Nord unde lumea era corectă respectuoasă și blândă. Am venit spre Centru ca să fac televiziune radio să scriu la ziare și să joc în filme; mai toate îndeletniciri plăcute care țin de azi pe mâine. Dincolo de televizor eu sunt aici în cartea asta pe care o ții acum în mână. Sau aici: www.mircea-radu.roConvingerea lui Mircea Radu e că bucatele pe care le prezintă în această carte nu sunt doar hrană pentru a potoli foamea nu sunt doar stimulii simțurilor gustul mirosul văzul ci și madlena lui Proust care te proiectează de pildă într-o copilărie magică declanșând amintiri și întreținând plăcerea de a sta la masă și de a spune povești. Povești cu gust firește. MIRCEA RADU n. 15 noiembrie 1968 București este jurnalist de televiziune. A absolvit Facultatea de Inginerie a Instalațiilor din București dar din dragoste pentru radio și televiziune a ales să lucreze încă din anii 1990 ca reporter și ca prezentator perfecționându-se și în străinătate la Missouri School of Journalism SUA 1996 și la BBC School of Journalism 1998. Publicul îl cunoaște ca prezentator al jurnalelor de știri ale postului național de televiziune și ca gazdă a uneia dintre cele mai iubite și mai longevive emisiuni de televiziune. A jucat într-un film în 2004 și a fost membru al colectivului redacțional al unei reviste satirice. În 2016 cu acest volum se dezvăluie și ca autor de delicioase proze scurte.Dacă ar fi să ia în seamă doar rețetele și fotografiile care le însoțesc dintre care multe sunt chiar opera autorului cititorii s-ar grăbi să considere acest volum o altă carte de bucate fără îndoială cu gust. Dacă
Produse din Categorie
Recomandari